Duurzaam woningontwerp – Strawbale huizen, huizen van containers en meer

Overweeg bij het plannen om uw nieuwe huis te bouwen, overweeg de impact van het milieu. Veel regio’s zijn vatbaar voor verschillende natuurrampen. Hoewel je misschien kunt voorkomen dat je in een rampzone wonen, kun je nog steeds moeite doen om je huis te beschermen door verschillende principes voor duurzame huisontwerp te volgen. Dit artikel zal de voordelen verklaren van stromingshuizen, huizen van containers en passief zonne -ontwerp. Leer ook hoe zeecontainers kunnen worden gebruikt als thuiskantoren en zelfs meer elektriciteit produceren dan ze nodig hebben om het huis te runnen.

Passief zonne -ontwerp

De principes van passief zonne-ontwerp zijn gebaseerd op het verschil van 47 graden tussen de middagmiddag en het aardoppervlak. Met behulp van deze principes kunnen architecten het optimale tijdstip van de dag bepalen om solar -apparaten te installeren. Het ontwerp van uw huis kan ook flexibel genoeg zijn voor verschillende uren blootstelling aan de zon. De sleutel tot een succesvol passief zonne -ontwerp is zorgvuldige aandacht voor thermische massa. Door bouwmaterialen op te nemen die thermische energie absorberen en deze gebruiken om de binnentemperatuur comfortabel te houden, kunt u de behoefte aan mechanische koeling verminderen.

Strawbale huizen hebben een zero-koolstof voetafdruk

De constructie van een Strobaal Huis is een optie van groen bouwen die aanzienlijke kostenvoordelen biedt ten opzichte van andere bouwsystemen. Ze zijn gemaakt van balen stro en omvatten palen, balken en gipsafscherming. Deze huizen zijn extreem energiezuinig en verlaagt het energieverbruik met maar liefst 75%. Stro is direct beschikbaar en komt uit natuurlijke hulpbronnen, waardoor het een kosteneffectieve keuze is. “Straw Bale Construction” biedt ook verschillende kostenvoordelen ten opzichte van andere bouwsystemen, waaronder hoge isolatie.

Verzendingscontainerwoningen zijn mobiel

Afgezien van milieuvriendelijk te zijn, kunnen huizen van de scheepvaartcontainer een uitstekende investering in onroerend goed zijn. Of u nu een thuisbasis van dit type overweegt of gewoon een uniek huis nodig hebt, de huizen van de scheepvaartcontainer zijn om vele redenen een geweldige optie. Overweeg voordat u de definitieve beslissing neemt, uw huisvestingsdoelen en budget en bekijk ook andere alternatieve huisvestingsopties. Je bent misschien aangenaam verrast over de resultaten! Een verzendcontainerhuis is zowel betaalbaar als milieuvriendelijk, en het mooie is dat de huizen van de scheepvaartcontainer kunnen worden aangepast met milieuvriendelijke functies.

Strawbale huizen produceren meer elektriciteit dan nodig om hun huis van stroom te voorzien

Strawbale huizen zijn gebouwd met strobalen, een soort natuurlijk bouwmateriaal. Deze materialen zijn zeer duurzaam, isolerend en goedkoop om te verwarmen en te koelen. Strawbale huizen kunnen worden gebouwd naar elke kamergrootte en je kunt ze vormen met een kettingzaag. Over het algemeen kost een Straw Bale-huis ongeveer hetzelfde als een conventioneel stokgebouwd huis. Gezien de besparingen, is een Straw Bale House een betaalbaar alternatief voor traditionele bouwmethoden.

Strawbale huizen zijn gemaakt van strak gepakte grond

Het bouwen met strobalen lijkt misschien eenvoudig, maar het kost wat oefening en geduld. Hoewel de constructie van Straw Bale milieuvriendelijk is, vereist het regelmatig onderhoud. Typische bouwers gebruiken aarden of kalkpleisters, die in de loop van de tijd kunnen afbreken zonder de juiste zorg. Bovendien kan vocht gemakkelijk in de stro -balenwanden komen, wat leidt tot schimmel en verval. Het gebruik van dampbarrières om opbouw van vocht te voorkomen, is een essentieel onderdeel van de constructie van de stromas.

Kosten voor het bouwen van een duurzaam huis

Het bouwen van een duurzaam huis zal zeker meer kosten dan een conventionele, maar het heeft veel voordelen. Bouwmaterialen zijn duur en veel energie -onafhankelijkheidssystemen, zoals fotovolta√Įsche panelen, kunnen vrij duur zijn. Gezond verstand dicteert dat het installeren van polyurethaanschuim in het dak meer kost dan het installeren van glasvezelbatten. Houd uw budget in gedachten en zijn duurzame bouwmethoden en materialen niet noodzakelijkerwijs duurder dan door code gebouwde huizen.

Scroll naar top